Preview: Písek chce v Králově Dvoře získat první venkovní body

Fotbalisté Písku k poslednímu podzimnímu venkovnímu utkání budou zajíždět do Králova Dvora a budou chtít poprvé v sezoně venku bodovat. Utkání začíná v sobotu 4.11. v 10:30.

Písečtí fotbalisté v probíhající sezoně zatím bodovali v každém domácím utkání, zatímco v tom venkovním ještě ani jednou. „Je to poslední možnost, kdy na podzim můžeme z venku něco přivézt. Doufám, že se to povede, venku se nám zatím vůbec nedaří,“ ví trenér Nousek.

Ten před sobotním utkáním také prozradil, čím si nepříznivou bilanci z venkovních zápasů vysvětluje. „Myslím si, že předváděná hra doma není zase o tolik jiná než venku. Přijde mi, že k těm domácím zápasům ale přistupujeme zodpovědněji, takže tohle se budeme snažit změnit. Musíme být maximálně zodpovědní,“ má jasno písecký kouč.

Králův Dvůr se po třinácti odehraných kolech s jedenácti body nachází na poslední příčce, zatímco Písek je na místě devátém s počtem čtrnácti bodů. Soupeř Jihočechů v posledních čtyřech duelech získal pět bodů, když remizoval s rezervou Dukly, porazil Motorlet a naposledy plichtil s rezervou Bohemians.

Poslední vzájemné utkání mezi těmito celky skončilo v květnu nerozhodně 2:2. Za Písek skórovali Voráček s Kašparem.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle