Preview: Písek v posledním zápase roku doma přivítá Vltavín

Fotbalisté Písku v rámci 15. kola ČFL skupiny A a zároveň v posledním utkání roku 2023 přivítají v páteční předehrávce tým Vltavínu. Utkání na jihu Čech odstartuje v pátek v 18 hodin pod umělým osvětlením.

Poslední soutěžní zápas písečtí fotbalisté zvládli za tři body, když poprvé na podzim dokázali z venku přivézt výhru. „Byl jsem rád. Ten zápas byl pro nás hodně důležitý už jen z toho důvodu, že soupeř by se na nás v případě výhry dotáhl a my bychom byli v nižších patrech tabulky. Také jsme ale konečně dokázali venku vyhrát,“ vrací se trenér Nousek k vysoké výhře 5:1 v Králově Dvoře.

Nyní jeho svěřence podobně jako před týdnem čeká tým ze spodku tabulky a Písek se na domácí půdě chtít s tímto kalendářním rokem rozloučit vítězně. „Do zápasu jdeme s tím, že ho chceme zvládnout za tři body,“ má jasno písecký kouč.

Vltavín se od minulé sezony stal farmou pražské Sparty. Mužstvo doplňují talentovaní sparťané, kteří vyšli z dorostu a neuchytili se v B-týmu. V letošní sezoně se ovšem vltavínský celek, který trénuje Michal Zach, trápí. V tabulce mu patří předposlední příčka a nevyhrál už posledních osm zápasů v řadě.

Trenér Nousek o kvalitách Pražanů ovšem nepochybuje a myslí si, že by diváci v páteční podvečer mohli vidět zajímavou podívanou. „Myslím si, že můžeme naše fanoušky pozvat i na dobrý fotbal. Ačkoliv se Vltavín pohybuje v dolních patrech, měl jsem možnost je vidět a diváky by to mohlo bavit. Navíc hrajeme až od osmnácti hodin, kdy už je velká tma, takže i ta světla tomu dodají pořádný náboj,“ má jasno písecký lodivod.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle