Ondřej Běloušek: Odskočili jsme od spodku tabulky. Budeme mít klidnější zimu

FC Písek skončil po první polovině letošního ročníku ČFL na osmém místě. Uplynulou podzimní část jsme rozebrali s dlouholetou oporou a kapitánem Ondřejem Bělouškem.

Písek přezimuje ve třetí lize přesně uprostřed tabulky. Co říkáte na výsledky uplynulého podzimu?
Odehrával se obrácený scénář z minulé sezóny. Kdy jsme doma nebodovali a sbírali body hlavně venku. Tentokrát jsme byli úspěšní doma a venku to byla bída. Tak proto i to umístění.

Především závěr první poloviny se mimořádně vydařil. Zabodovali jste jak v Králově Dvoře, tak na závěr doma s Vltavínem.
Jsem rád, že jsme zvládli poslední dva zápasy a trochu odskočili od spodku tabulky. Budeme mít klidnější zimní přestávku i přípravu na jarní část.

Na druhou stranu venku se dlouho nedařilo. Čím to bylo?
Dobrá otázka, většinou jsme do zápasu nevstoupili dobře a prohrávali. Doma jsme asi měli více síly to otočit, venku nás soupeř potrestal podruhé a bylo po nás. Do jara to musíme zlepšit a jít do zápasu koncentrovaní od první minuty.

Na domácím stadionu jste ani jednou neprohráli, což bylo oproti minulé sezoně velké zlepšení, že?
Ano, jak jsem říkal, bylo to úplně naopak než sezónu předtím. Alespoň jsme doma divákům udělali radost, ale jen doma body sbírat nemůžeme, nemuselo by to na konci soutěže stačit.

Které bodové ztráty mrzí nejvíc?
Určitě první kolo na Povltavské a taky na Bohemce, kde jsme v zápase dvakrát vedli a nakonec prohráli o dva góly.

Jak zapadli do mužstva noví hráči?
Podle mě zapadli dobře, partu máme výbornou. Samozřejmě někteří hráči jsou se svoji vytížeností spokojeni, jiní méně, ale mají teď zase přípravu na to ukázat, že do týmu i do základní sestavy patří. Musíme držet za jeden provaz.

Brankář Lerch několikrát potvrdil, že je důstojným nástupcem Satrapy. Jak jste si s novou jedničkou rozumněl?
Lerchýňo dokázal, že je adekvátní náhrada za Sáťu, několikrát nás v zápase podržel, i když občas měl problém udržet chladnou hlavu, to on ví (usměje se). Sáťa nám chybí nejen jako brankář, ale i jako kamarád.

Patříte mezi nejzkušenější a také nejstarší hráče. Je to každým rokem náročnější?
Tohle vždy každý sportovec rád čte, ale je to tak. (smích) Naštěstí je tam ještě Štěpán Koreš, který je starší, to chci zdůraznit. (ušklíbne se) Určitě cítím, že tu zátěž je těžší zvládat, když do toho má člověk rodinu a práci. Celkově je méně času na regeneraci a tělo si občas říká, že potřebuje zvolnit. Končit rozhodně nechci, pokud mi to tělo a zdraví dovolí a pokud trenéři uznají, že mám týmu stále co dát. Uvidíme, co se mnou udělá i zimní příprava, to není nic příjemného.

Sezónu přerušila zimní přestávka. Jak ji budete trávit?
Určitě budu do konce roku v práci a hlavně co nejvíce s rodinou. V říjnu se mi narodil syn, takže náplň volného času je jasná.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle

24. 11. 2023
Redakce Redakce