Hráčská kvalita byla na naší straně, chyběla nám větší zarputilost, uvádí k podzimu trenér U19 Bílý

Dorost FC Písek U19 usilovně pracuje na tom, aby se po roce vrátil do druhé nejvyšší soutěže. V podzimní divizi si počínal suverénně, ani jednou nenašel přemožitele a do jarních odvet si vytvořil slušný náskok. Na druhou stranu nebylo jednoduché neustále naplňovat roli papírového favorita, ale i to svěřenci Petra Bílého zvládli.

Podzimní část hodnotí trenér Bílý ze dvou pohledů. Jeden je výsledkový a druhý je tréninkový proces a herní tvář. „Z výsledkového hlediska jsme chtěli hrát samozřejmě o co nejvyšší příčky, kdybych řekl něco jiného, byl bych asi alibista. Musím uznat, že není jednoduché jak pro mě, tak pro kluky každý zápas potvrzovat roli favorita,“ řekl hlavní kouč devatenáctky. „Z pohledu tréninkového je nejdůležitější rozvíjet dál individuální a týmový výkon, ale i snažit se o zlepšení tréninkového procesu.“

S umístěním po první polovině panuje spokojenost. Písečtí v patnácti zápasech ztratili jen dvěma remízami. „Jsem rád, jak jsme zvládli výsledkově podzimní část. Trápila nás herní složka týmu, často když byl výsledek pro nás příznivý, měli jsme velký problém s udržení tempa hry,“ našel pihu na kráse.

Dorostenecká divize má úplně jiné parametry oproti ČLD. „Je to úplně jiná soutěž, než kterou jsme hráli minulou sezónu. Musím říci, že hráčská kvalita byla na naší straně, což mě těší, ale co pro nás musí být velkým ponaučením a varováním do dalšího průběhu soutěže, že velká část soupeřů byla daleko zarputilejší než my,“ všiml si Bílý, v čem musí na jaře přidat.

Z hráčů podzimního půlmistra divize nechtěl trenér Petr Bílý nikoho vyzdvihnout. „Většinou jednotlivce nehodnotím a tady neudělám výjimku. Osa týmu, myslím si, odehrála svoje, ale s ohledem na zkušenosti z let minulých mám na kluky daleko větší nároky,“ měl jasno kormidelník Písku.

Soutěž vede písecký tým bez jediné porážky a s náskokem devíti bodů, ale stále je co zlepšovat. „Co nás nejvíce trápilo, už jsem nakousl, ať je to zmiňovaná zarputilost, výpadky v tempu hry, tak ale i u některých hráčů nemohu být spokojen ani s přístupem a tréninkovou docházkou,“ vyjmenoval věci, na kterých musí zapracovat.

Zimní příprava dorostu začíná 4. ledna 2024. „Bude probíhat v celku tradičně v domácích podmínkách, kde máme vše potřebné pro kvalitní přípravu. Na soustředění si odskočíme do Sušice a v přípravných utkáních se budeme konfrontovat jak s druholigovými dorosteneckými soupeři, tak poměříme síly s mužským divizním a krajským týmem,“ uvedl k programu v zimě.

Cílem do jarních odvet je udržet vedoucí příčku. „Chceme zůstat v tabulce tam, kde jsme, a dále je to jedním slovem výchova a to je pro mě osobně ještě důležitější. Je třeba dále tvrdě pracovat,“ zdůraznil Petr Bílý. „Na závěr chci poděkovat VV a všem v klubu za podporu dorosteneckých kategoriích.“