Zimní příprava zahájí 8. ledna 2024

Fotbalisté třetiligového Písku si užívají volna a plní si individuální plán. Znovu se sejdou v pondělí 8. ledna 2024, kdy jim odstartuje zimní příprava. Co je čeká během dvouměsíčního tréninkového drilu?

K průběhu zimní přípravy trenér Milan Nousek uvedl: „Po dvou trénincích v lednu bychom měli odcestovat na soustředění. Tam to bude o tvrdé práci, kluci musí nabrat fyzickou kondici. Celý leden pak budeme trénovat každý den, plus o víkendu budeme hrát utkání. První čtyři zápasy odehrajeme proti druholigovým týmům, takže pro naše hráče to budou cenné zkušenosti.“

Od 10. ledna po delší době vyrazí svěřenci Milana Nouska na čtyřdenní kondiční soustředění na Šumavu, pak budou trénovat převážně v píseckém areálu, kde sehrají pět přípravných zápasů.

Podstatnou část z přípravných duelů tvoří domácí střetnutí s druholigovými soupeři. Na písecké umělce se postupně představí Táborsko, Dukla Praha, Viktorka Žižkov a Příbram.

Stejně jak vloni budou žlutomodří startovat na zimním turnaji v Kamenici nad Lipou, kde mohou narazit na divizní J. Hradec či béčko Táborska. Právě táborská rezerva bude soupeřem v domácí generálce před startem jarní části ČFL.

HARMONOGRAM ZIMNÍ PŘÍPRAVY

8. ledna, zahájení a první trénink

10. – 14. ledna, kondiční soustředění, penzion u Provazníka, Nové Dvory

20. ledna, 11:00 FC Písek - FC Silon Táborsko

27. ledna, 10:15 FC Písek – FK Dukla Praha

6. února, 18:00 FC Písek – FK Viktoria Žižkov

10. února, 10:15 FC Písek – 1.FK Příbram

17. února, 13:15 turnaj Kamenice nad Lipou (J. Hradec, Táborsko B)

24. února, 10:15 FC Písek – FC Táborsko B

2. března, zahájení jarní částí ČFL