Soustředění bude náročné, počítáme s tím, říká před odjezdem Dominik Štěch

Přes dvě desítky hráčů A-týmu včetně mladíků a navrátilců naskočilo v pondělí do přípravy na třetiligové jaro. V pořadí druhou zimní přípravu absolvuje s týmem 21letý záložník Dominik Štěch.

Písečtí naskočili do zimního drilu po prosincové přestávce. Úvodní trénink nebyl až tak náročný. „Nohy mě nebolely, přece jenom to byl oťukávací trénink. To horší teprve přijde,“ sdělil v úterý dopoledne Dominik Štěch, který u Otavy načíná druhý rok svého působení.

V kabině vládla pohoda. „Panovala výborná nálada plná pozitivní energie. Na kluky jsem se moc těšil,“ chválil si atmosféru v mužstvu na startu přípravy Štěch, který trávil závěr minulého roku s rodinou a připravoval se individuálně.

Už ve středu vyráží Nouskovi hoši na kondiční soustředění. Na Šumavě dostanou zabrat. „Odjíždíme po dopoledním tréninku. Bude to určitě dost náročné, počítáme s tím, proto tam také jedeme,“ řekl odhodlaně před čtyřdenním zápřahem v Nových Dvorech.

Během zimní přípravy sehraje FC Písek několik zápasů se soupeři z druhé ligy. „Bude to pro nás velká zkušenost zahrát si proti takovým týmům. Nejen, že to bude atraktivní pro fanoušky, ale věřím, že nás to posune dál,“ poznamenal k prověrkám s celky ze špičky F:NL.

K podzimnímu vystoupení a přezimování na osmé pozici Dominik Štěch uvedl: „Doma se nám dařilo, venku to trošku drhlo. S umístěním jsme spokojeni, ale stále je na čem pracovat,“ ohlédl se za první polovinou sezony.

Do nového roku si dal za cíl zlepšit se a pracovat na sobě. „Ostatní ukáže čas a hlavně moje výkony,“ řekl, že se vynasnaží získat si místo v základní sestavě.