Všechno zatím běží podle plánu, říká k průběhu přípravy Nousek

V minulém týdnu absolvovali soustředění na Šumavě v Nových Dvorech, kde nabírali kondici, a už v sobotu od 11 hodin se svěřenci trenéra Milana Nouska představí v prvním utkání tohoto kalendářního roku na domácí půdě proti druholigovému Táborsku. „Prostor dostanou všichni hráči,“ říká lodivod Písku.

Jak hodnotíte soustředění, které jste v minulém týdnu absolvovali?

Hodnotím ho pozitivně. Jeli jsme tam s tím, že nabereme nějakou kondici a samozřejmě kluky budeme mít pospolu a proběhne tam také stmelení party. Myslím si, že tohle všechno se povedlo a hodnotím to jenom kladně.

Právě na to tmelení party jsem se chtěl zeptat. Je to důležité?

Určitě. Takovéto soustředění jsme absolvovali už strašně dávno a od té době se kádr dost obměnil, takže nemůže být ani řeč, že by tito kluci byli pospolu. Vždycky je to jen o tréninkové jednotce, na kterou kluci přijedou a pak zase odjedou domů, takhle si to spolu užili, byli spolu 24 hodin. Nějaké to stmelení tam tedy být muselo.

Příprava začala před 10 dny, probíhá zatím všechno podle plánu?

Řekl bych, že jo. Zatím neřešíme žádný závažnější problém.

Máte k dispozici kompletní kádr, nebo jsou tam nějaké zdravotní indispozice?

Neřekl bych, že tam je nějaké zásadnější zranění, to neřešíme, samozřejmě tam jsou ale, úplně lidově řečeno nějaké rýmičky (směje se), a také škola, protože někteří mají zkouškové, ale to je otázka absence jednoho maximálně dvou dnů. Jinak v pořádku.

V sobotu vás čeká první zápas s Táborskem, budete chtít vidět všechny hráče?

Určitě, dám prostor všem hráčům, které budu mít k dispozici. Doufám, že hned do tohoto prvního přípravného zápasu půjdou natěšení a začnou dokazovat, že do toho kádru patří.