Dukla Praha zakončí soustředění zápasem s FC Písek

Po Táborsku se písečtí příznivci mohou těšit na dalšího lákavého protivníka. Žlutomodří poměří síly s ambiciózní Duklou Praha, která je u Otavy znovu na soustředění. Začátek sobotního utkání byl posunut na 10.30 hodin. Vstup je zdarma.

Dukla, klub s bohatou historií, prahne po návratu do nejvyšší soutěže, v níž naposledy startovala před pěti lety. Majoritní podíl v Dukle drží od roku 2013 miliardář Petr Paukner (68). Protřelý obchodník s uhlím a elektřinou pochází z Milevska, kde hrál v dorosteneckém mužstvu s Jiřím Kotrbou.

V polovině rozehraného ročníku F:NL patří Dukle druhé místo se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Vyškov. Druhá příčka by oproti přímému postupu z 1. místa po skončení ročníku znamenala boj o postup v baráži.

V týmu bouřliváka Petra Rady nedošlo v zimě k žádným závratným změnám. Z prvoligových Pardubic přišel Matěj Helešic a řeší se jen jakou formou, odešel pouze útočník Marek Červenka, jemuž skončila smlouva. V dukláckém mužstvu nastupují synové slavných otců, David Kozel či Štěpán Šebrle.

Pražané dorazili do Písku již v pondělí 22. ledna. Měli nejen náročný tréninkový program a v plánu i dva přátelské zápasy. První odehráli ve středu s Příbramí. Únava se na Radových svěřencích projevila, Středočechům podlehli 1:3.

Písečtí sehráli v úvodním duelu zimy s Táborskem solidní partii. Trenéra Nouska mrzely jen dva zbytečné kiksy v obraně, které se v první půli podepsaly na výsledku. „Jinak to byla velice dobrá příprava,“ poznamenal písecký kouč, který vyslal na hřiště všechny zdravé hráče včetně dorostence Dana Kohouta. „Nikoho jsem nešetřil, proti Dukle už by měl být k dispozici uzdravený Sajtl.“

U Otavy se představí další možný asistent postupu z 2. ligy. „Táborsko je třetí, Dukla ještě před nimi, takže z tohoto hlediska to jsou velice kvalitní soupeři. Napoprvé mě potěšila slušná návštěva. Snad fanoušky bude naše hra bavit a najdou si k nám cestu, když čtyřikrát po sobě hostíme druholigový tým. A věřím, že si z toho něco odnesou i naši hráči. Přístup byl dobrý,“ uvedl Nousek.