Úterní podvečer bude patřit přípravnému duelu proti Žižkovu

Po zápasovém volnu o víkendu se písečtí fotbalisté chystají na střetnutí s Viktorií Žižkov. Tradiční pražský klub je u Otavy na zimním soustředění.

Žižkov se v létě při jubilejním 120. výročí klubu po roce vrátil do druhé ligy, ale v podzimních 15. kolech nasbíral jen 15 bodů, což znamenalo přezimování na sestupové předposlední příčce F:NL a sestupové starosti.

Trenér Michal Horňák byl v prosinci odvolán a na uvolněný post byl získán exbudějovický kouč Marek Nikl. Na pozici sportovního manažera přišel Pavel Hoftych, který stejnou funkci zastával v minulém roce v Mladé Boleslavi.

Dlouholetou oporou červenobílých je krajní obránce Michal Řezáč. Písecký rodák začínal s fotbalem v přípravce FC Písek, v roce 2010 se přesunul do českobudějovického Dynama. Výbornými výkony v dorostu si řekl o nominaci do A-týmu, sbíral pozvánky do mládežnických reprezentací. V osmnácti debutoval v první lize, v devíti zápasech vsítil jeden gól. Sezonu 2016/17 hostoval ve Vítkovicích, jinak byl členem kádru Dynama, které sestoupilo z nejvyšší soutěže. Na další hostování odešel na Žižkov, to se následně změnilo v přestup a Řezáč je Viktorce věrný dodnes.

V Zimní Tipsport lize viktoriáni nebodovali a neprosadili se ve třech zápasech ani střelecky. V posledním utkání před odjezdem na soustředění remizovali s béčkem Slavie Praha 2:2 v sestavě Kotek - Řezáč, Tregler, Divíšek, Muleme - Rosa, Jirásek, Sixta - Toula, Sodoma, Kovinić, střídali Čtvrtečka, Prošek, Kozojed, T. Ret, F. Ret, Petrák, Hönig, Klusák.

Po Táborsku (1:4) a Dukle Praha (1:1) čeká na Písecké další kvalitní soupeř. „Příležitost dáme opět všem hráčů," říká kormidelník Milan Nousek, jehož tým se následně v sobotu střetne doma s Příbramí.

Úterní přátelské utkání začíná v 18 hodin.