Písečtí míří do Kamenice nad Lipou, zimní turnaj zahájí s J. Hradcem

Zimní příprava směřuje do finále. Třetiligový A-tým FC Písek má před sebou poslední dva víkendy do startu jarní části. V sobotu 17. února 2024 se představí na zimním turnaji v Kamenici nad Lipou.

Pro FC Písek bude kamenický turnaj O pohár starosty města zpestřením finišující přípravy. „Jedeme týden v sezonním režimu, na turnaji chceme dát příležitost všem hráčům,“ uvedl kouč Milan Nousek. Kádr pro jaro už má definitivní podobu. „Na hostování odešli Tlapa do Olešníka a Hrdlička znovu do Semic. Další odchody ani příchody neplánujeme,“ řekl na konto zimních změn.

Na kamenické umělce startují žlutomodří podruhé. Napoprvé při sněhové vánici odvrátili možnou blamáž a porazili Pelhřimov 2:1 góly Štěcha a Kašpara. Ve finále Písečtí podlehli jediným gólem zápasu diviznímu Sokolu Lom, který obhájil putovní trofej.

Sobotní turnaj na kamenické umělé trávě zahájí v pravé poledne, Písek se v prvním semifinále střetne s divizní J. Hradcem (na 2 x 30 minut). Druhé semifinále obstarají béčko Táborska (dříve Sokol Lom) a pořádající klub, který je po podzimu čtvrtý v krajském přeboru Vysočiny. Následuje zápas o třetí místo a od 16 hodin finále (2 x 40 minut), v němž by se podle papírových předpokladů měli utkat dva účastníci třetí nejvyšší soutěže.