Turnajové finále v Kamenici rozhodl začátek. Písecké trápí marodka

Na osmém ročníku zimního turnaje O pohár starosty města Kamenice nad Lipou skončila písecká jedenáctka na druhém místě, když ve finále podlehla béčku Táborska. Pohár za druhé místo převzal za oddíl na slavnostním vyhlášení vedoucí mužstva Miroslav Grobár.

V prvním semifinále narazil FC Písek, který se musel obejít bez onemocnělého kouče Milana Nouska, na divizní J. Hradec. Kormidla se ujal asistent trenéra Rostislav Baďura. Bohužel i on po návratu z turnaje ulehl do postele.

„Chtěli jsme si na turnaji vyzkoušet dva herní styly,“ řekl na úvod Baďura. „V prvním utkání proti Jindřichovu Hradci jsme začali v rozestavení 4 – 1 – 4 – 1 a po většinu času jsme kontrolovali vývoj zápasu. Balón jsme drželi převážně my a šlo hlavně o řešení finální fáze. Brankových příležitostí jsme si vytvořili strašně moc, ale mrzí mě, že jsme byli při jejich řešení příliš zbrklí,“ poznamenal k vítězství 2:0 po gólech Beleje a Dohnala.

Ve druhém střetnutí, v němž došlo na očekávaný souboj s táborskou rezervou, Písek nezachytil úvod a do 9. minuty dvakrát inkasoval po trefách pendla Dordiće. Hrálo se opět na 2 x 30 minut. „Ve finálové jsme si chtěli zkusit rozestavení 3 – 5 – 2, soupeř ale bohužel odkryl naše slabiny v obranné fázi. V první půli jsme pozdě přistupovali k hráčům, vázla organizace hry v obraně a byli jsme za to potrestáni. Ve druhém poločase jsme hru přeorganizovali, vrátili jsme se k rozestavení z prvního duelu, a myslím, že jsme zachytili tempo zápasu. Hra se srovnala, o čemž svědčí gól, kterým jsme zkorigovali skóre. Soupeř ale vyhrál zaslouženě, hlavně v první půli byl lepší,“ uznal písecký asistent trenéra.

V píseckém mužstvu řádí ve finiši zimní přípravy velká marodka. „Na turnaji jsme měli v plánu protočit dvacet fotbalistů, ale šest hráčů základního kádru kvůli nemoci na turnaj nejelo. Prostřídalo se tak pouze dvanáct hráčů a z tohoto pohledu turnaj svůj účel nesplnil. Blížíme se do finální fáze přípravy a chtěli jsme prověřit víc hráčů. Doufáme, že se brzy všichni uzdraví a na generálku s Táborskem nás bude víc. Bohužel se nám ale na turnaji v Kamenici zranil dorostenec Daniel Kohout, tak uvidíme, jak na tom bude,“ zhodnotil účast na turnaji Rostislav Baďura.

Výsledky turnaje
I. semifinále:
FC Písek – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)
Góly:
27. Belej, 59. Dohnal.
Sestava FCP: Lerch – Novák, Běloušek, Bartizal, Vokurka – Belej, Dohnal, Pech, Bicenc – Voráček, Baďura. Střídali do 2. půlky Lukeš, Kašpar, Štěch, Souhrada, Kohout.

II. semifinále:
FC Silon Táborsko B – Slovan Kamenice na Lipou 4:0 (2:0)

O 3. místo:
FK Jindřichův Hradec 1910 – Slovan Kamenice na Lipou 5:0 (3:0)

Finále
FC Písek – FC Silon Táborsko B 1:3 (0:2)
Góly:
Baďura ml. – Dordić 2, Nešický.
Sestava FCP: Lukeš – Novák, Bartizal, Kašpar – Vokurka, Maroušek, Baďura, Dohnal, Štěch – Bicenc, Kohout. Střídali Pech, Voráček, Souhrada.