Generálku na jaro obstará domácí duel s béčkem Táborska

Téměř dvouměsíční zimní příprava končí. FC Písek sehraje v sobotu dopoledne (10,15) poslední prověrku s třetiligovým rivalem Táborskem B a nadcházející víkend vstoupí do odvetné části ČFL úvodním střetnutím s Povltavskou FA.

Stejně jako poslední zápasový test tak i jarní premiéra se uskuteční na umělém trávníku. Minulý víkend se Písečtí představili na zimním turnaji v Kamenici a bez několika marodů podlehli v opakovaném finále loňského roku (tehdy jako Sokol Lom) táborské rezervě 1:3.

Táborité využili v úvodu dvou chyb písecké obrany a pendl Dordić trestal. Po přestávce zvýšil Nešický, Baďura junior stačil střelou pod břevno už jen zmírnit porážku. I přes dvě velké šance Píseckých se stav 3:1 již nezměnil.

Táborský trenér Lukáš Zeman poslal do finále sestavu Mrzena – Varačka, Brabec, Kopřiva, Vysušil – Novák, Bláha, Schramhauser, Nešický, Dordić – Koulousias. Střídali Sojka, Plucar, Alozie, Praveček, Škrleta, Špaček.

Písecký tým připomínal v minulém týdnu lazaret. Půltucet hráčů se turnaje v Kamenici vůbec nezúčastnil, doma zůstal i trenér Nousek, po turnaji ulehl také zastupující asistent Baďura, nedohrál dorostenec Kohout, jehož zranění se nakonec neukázalo tak vážné, jak původně vypadalo.

Před startem třetiligového jara to nejsou zrovna lichotivé zprávy a lepší to nebude ani v sobotním utkání, v němž se Písek podruhé během jednoho týdne střetne s béčkem Táborska. „Stále nás provází zdravotní peripetie a ani v generálce nebudeme zdaleka kompletní. Sestava by měla být hodně podobná té z Kamenice,“ řekl nám v pátek dopoledne vedoucí mužstva Miroslav Grobár.