Soustředění v Sušici dalo dorostencům zabrat

Hráči týmu U19 jako každý rok zamířili na zimní soustředění. V Sušici strávili čtyři dny a zaměřili se především na nabírání kondice.

Soustředění proběhlo od 18. do 22. února. „V Sušici už se to pro nás stává tradiční, jsou tu skvělé tréninkové podmínky a vše je v jednom areálu – bazén, hřiště, ubytování či posilovna,“ chválil si trenér dorostu Petr Bílý.

Do Sušice vyrazilo jednadvacet hráčů. „Kdo se nemohl zúčastnit kvůli školním povinnostem, byl v tréninkovém procesu U17 a dorazil alespoň na přátelské utkání proti mužům Sušice,“ poznamenal Bílý.

Do zápasu proti domácímu celku nastoupili Jordán - Pineau, Kuchař, Klimeš, Budil - Malát, Janda, Sedláček, Mařík, Velický – Maroušek, střídali Schánělec, Huleš, Pinta, Říha, Kešner, Novák, Hořánek, Dufek.

Pod výhru 3:1 (3:1) se podepsali střelci gólů Sedláček, Maroušek a Janda. „Jsem spokojený, jak kluci pracovali, i utkání splnilo svůj účel. Sušičtí měli mladé mužstvo a hrálo se nahoru dolů, což bylo skvělé, protože si kluci po tak velké zátěži museli sáhnout opravdu na dno svých sil,“ hodnotil kouč povedené utkání s nedávným divizním účastníkem, který momentálně startuje v I. A třídě.

Zimní příprava písecké devatenáctky má před sebou už jen čtrnáct dnů. „Od pondělí najíždíme na normální režim čtyř odpoledních tréninků a dvou dopoledních, které samozřejmě zase začínají po jarních prázdninách. Čekají nás ještě dva přípravné zápasy. Je vidět, že někteří hráči udělali další výkonnostní posun a věřím, že budeme připraveni na jarní boje,“ uvedl Petr Bílý, jehož tým nenašel v podzimní části divize dorostu přemožitele a druhou polovinu zahájí 9. března domácím zápasem B-týmem Petřína Plzeň.