Kádr: k výrazným změnám nedošlo, o slovo se hlásí mladíci

FC Písek skončil podzimní části třetí ligy na osmé příčce a jarním cílem bude pobyt v horních patrech tabulky. Hlavní trenér Milan Nousek ml. se svým asistentem Rostislavem Baďurou st. nepřivítali v kabině žádnou novou tvář. V zimní přestávce došlo jen k minimálním změnám v kádru, který momentálně čítá 22 hráčů.

Z hostování z Katovic se vrátil Souhrada, z dorostu byli přeřazeni talentovaní odchovanci Kohout a R. Baďura ml., který v generálce nastoupil na úvodní hodinu.

Po půlroční zastávce v píseckých barvách zamířil zpět do Katovic Uher, Tlapa bude sbírat zkušenosti v Olešníku (mj. pod internacionálem Lafatou) a Hrdlička bude hostovat v Semicích i v jarní části.

K dispozici nebude Pineau, který rehabilituje po operaci zadního křížového vazu. Na marodce je i zkušený Sajtl.

O místo v základní sestavě se výrazně hlásí benjamínci Rostislav Baďura s Danem Kohoutem. „Budou fungovat v režimu A-týmu a pokud nebudou mít potřebnou minutovou vytíženost, zbytek budou dohrávat za devatenáctku. Myslíme i na to, aby dorost udržel první místo a postoupil,“ uvedl k píseckým nadějím kormidelník Milan Nousek.


Kádr FC Písek pro jarní část sezony 2023/24

Brankáři: Tomáš Lerch (20 let), Petr Lukeš (21)

Obránci: Ondřej Běloušek (34), Stanislav Vokurka (22), Sebastian Novák (21), Jakub Kašpar (19), Vojtěch Bartizal (20), Ondřej Sajtl (32)

Záložníci: Štěpán Koreš (35), František Belej (24), Dominik Štěch (21), Adam Pech (20), Jakub Kašpírek (19), Martin Voráček (31), Miroslav Mařík (23), Ondřej Dohnal (19), Jan Vonášek (20), Martin Souhrada (19), Rostislav Baďura ml. (18)

Útočníci: Ondřej Bicenc (21), Tomáš Arzberger (24), Dan Kohout (17)

Realizační tým: Milan Nousek ml. - trenér, Rostislav Baďura st. - asistent, Radek Charvát - trenér brankářů, Jakub Michálek - kondiční trenér, Miroslav Grobár - vedoucí mužstva, Pavla Sajtlová - masérka, Vilém Svoboda - lékař.