Písek uctí památku Jindřicha Vokatého a pokusí se porazit Povltavskou

Po více než třech měsících se v sobotu půjde v Písku opět na ligový fotbal. Fanoušci se mohou těšit na první letošní domácí vystoupení žlutomodrých, kteří budou v 16. kole ČFL hostit na hřišti s umělou travou Povltavskou fotbalovou akademií. Před zahájením zápasu dojde k uctění památky Jindřicha Vokatého.

Poslední mistrovský zápas u Otavy se uskutečnil 10. listopadu 2023. Písečtí v důležitém střetnutí porazili předposlední Vltavín a zajistili si přezimování na klidném osmém místě. Po jinak vydařené zimní přípravě, do které několikrát promluvily nemoci hráčů, bude prvním soupeřem čtvrtý tým tabulky, který od roku 2020 vystupuje pod názvem Povltavská FA, když získal práva k soutěži mužů od TJ Štěchovice.

Do prvního z osmi letošních domácích zápasů jdou Písečtí s odhodláním naplno bodovat. „Samozřejmě, to chceme v každém utkání. Půjdeme do zápasu s cílem vyhrát, zároveň jsme si vědomi toho, že Povltavská má svou sílu. Rádi bychom dobře odstartovali a na začátku jara nasbírali co nejvíce bodů, abychom měli klid a mohli postupně zapracovávat do sestavy nadějné mladé hráče,“ přeje si do jarní premiéry písecký kouč Milan Nousek, který po Kašparovi dává příležitost dalším talentovaným dorostencům z vlastní líhně.

V posledním vzájemném a zároveň otevíracím střetnutí letošního ročníku zvítězili na štěchovickém hřišti Středočeši 1:0 zásluhou rychle rozehrané standardky a koncovce Drobílka v 71. minutě. „Povltavská je takový specifický tým. Má to dobře poskládané, dravce kolem zkušených hráčů. Rozhodnout může i nějaká triviální chyba, jako tomu bylo na podzim ve Štěchovicích, kde by to byl spíše remízový zápas. Kvůli jednomu zaváhání jsme zbytečně prohráli,“ říká na konto sobotního soupeře Nousek.

V generálce s béčkem Táborska nebyli k dispozici kvůli studijním povinnostem obránce Bartizal a marod Voráček. O základní sestavě pro první duel jara ještě nemá písecký trenér jasno. „Pár otazníků tam mám. Také uvidím, zda bude fit Voráček. Doufám, že na úvod sezony zůstane mužstvo zdravé a nebudu muset řešit další věci,“ uvádí Nousek, jehož tým na domácí půdě přivítá v odvetách mimo vedoucího béčka Slavie všechny celky do šestého místa.

FC Písek se sobotním střetnutí přidá k veřejné sbírce po náhle zesnulém Jindřichu Vokatém. Na pomoc pozůstalé rodině s osmiměsíční dcerkou Matyldou věnuje výtěžek ze vstupného. Památka píseckého odchovance, který nás na konci ledna nečekaně opustil ve věku pouhých 30 let, bude uctěna přímo na hřišti minutou ticha.

Utkání s Povltavskou FA začíná v sobotu 2. března od 10,15 hodin na UMT a řídit jej bude trio sudích Tomáš Nejedlo - Vít Melichar, Lukáš Machýček. Delegátem je Peter Sádovský.