Jsme teprve v půlce cesty, uvědomuje si trenér dorostu Petr Bílý

Dorostenecká devatenáctka vstoupí sobotním domácím střetnutí (10 hod.) proti sedmému B-týmu Petřína Plzeň do druhé půlky České divize dorostu. Podzim projela bez jediné porážky a do odvet půjde z vedoucí pozice s náskokem devíti bodů. Jak v rozhovoru upozorňuje trenér Petr Bílý, ještě není zdaleka vyhráno.

Dva hráči se v zimě posunuli do A-týmu. To je slušné vysvědčení pro práci mládeže, že?
V první řadě jsem rád, že jsme dokázali do mužů posunout další hráče z naší líhně. Je to zásluha všech trenérů mládeže a kluků samotných.

Budete Kohouta a R. Baďuru během jara využívat?
Protože jsou kluci členi kádru mužů, o jejich využití rozhodne hlavní trenér A týmu. Odvíjí se to od jejich vytížení, které konzultujeme.

Kolik hráčů posunulo do kategorie U19?
Už některé mladší hráče jsme posunuli v průběhu podzimu, zbylé jsme si vzali do zimní přípravy. V současné době máme v kádru staršího dorostu sedm mladších dorostenců.

Snažíte se zabudovat mladší hráče. Záměr se tedy daří.
Mladší hráče neustále sledujeme a konzultujeme se všemi trenéry dorosteneckých kategorií. Nemáme problém pracovat a posunout mladší hráče, ale neděláme to bezmyšlenkovitě. Musí nám to dávat smysl, rozhodnutí, ale musí být jednotné.

Zimní příprava probíhala podle plánu?
Spokojený jsem s průběhem. Vše, co bylo naplánované, jsme zvládli odehrát a odtrénovat, bohužel několik hráčů vinou nemoci a zranění některé bloky museli vynechat.

Jaké si dáváte cíle do jarní části?
Cíle máme pořád stejné. Rozvíjet individuální výkon, avšak hráči už by měli vnímat hlavně ten týmový, to jsou spojené nádoby. Snažíme klukům ukázat cestu rozhodnutí, už je ale na samotných hráčích jakou si vyberou.

Mohl by někdo vaší pozici na prvním místě ohrozit?
Samozřejmě ke všem týmům máme respekt. Jsme teprve v půlce cesty, náskok v tabulce nic neznamená. Chceme zvládnout každý zápas, teď nás zajímá ten první a na ten se soustředíme.