V pátečním podvečeru se v Písku představí béčko Viktorie Plzeň

V předehrávce 18. kola ČFL bude FC Písek usilovat o první bodový zisk v odvetné části. Po porážkách s Povltavskou a Robstavem přivítá na domácím stadionu v tabulce šestou rezervu FC Viktoria Plzeň. Vyjde to Píseckým do třetice? Odpověď se dozvíme v pátek večer.

O první vítězství ve druhé polovině třetí ligy prahne nejen Písek, ale i páteční soupeř z Plzně. Posledních devět zápasů v řadě (z toho šest remíz) rezerva Viktorky nepoznala hořkost porážky, ale z úvodních dvou zápasů vytěžila jen dva body a k Otavě vyráží s jasným cílem zvítězit.

Viktoriáni, kteří v minulém ročníku obsadili třetí místo, vstoupili do jarní části dvěma nerozhodnými výsledky 1:1. Venku na Motorletu a zaslouženou dělbou bodů skončila i domácí premiéra v Luční ulici s béčkem Bohemians, v níž oba celky posílilo několik pendlů.

Plzeňané nastoupili v sestavě Baier - Havel (62. Vacek), Paluska (62. Ejedegba), Fišer, Doubek - Novák, Planeta (62. Vrba), Lörincz - Sýkora, Metsoko (62. Nováček), Deml (78. Krůta).

V osmi venkovních zápasech béčko Viktorky doposud nevyhrálo, pětkrát remizovalo a třikrát prohrálo. S Pískem má za poslední sezony velice příznivou bilanci ze vzájemných soubojů. Po přechodu ze zrušené Juniorské ligy ani jednou neprohrálo a žlutomodrým dovolilo pouze jednu remízu. V podzimním střetnutí vyhráli svěřenci Josefa Parláska nad Pískem 4:1.

Poslední vítězství píseckého týmu nad Západočechy už pomalu zapadá prachem. Tři body získal v dubnu 2012, když zvrátil stav po gólech Klavíka s Malým a vedení z 67. minuty už udržel.

Páteční střetnutí začíná v 18 hodin a řídí jej trio Havlík – Lovětínský a Izugrafov.