Vítězslav Baďura skončil třetí v anketě Talent roku do 15 let

Anketa zakončená slavnostním galavečerem v píseckém kulturním domě. Okresní sdružení České unie sportu Písek vyhlašovalo nejúspěšnější sportovce a kolektivy.

Okresní sdružení České unie sportu Písek každým rokem oceňuje sportovce všech odvětví a disciplín za uplynulý kalendářní rok.

Nejinak tomu bylo i letos a nás může těšit, že se v anketě neztratil ani fotbalista FC Písek a reprezentant národního týmu U15 Vítězslav Baďura, který skončil mezi Talenty roku do 15 let na třetí příčce.

Mezi nominovanými jednotlivci byli také Štěpán Koreš z A-týmu FC Písek.

Tradiční anketu Česká unie sportu za mediální podpory Píseckého deníku moderoval Vlastimil Vlášek, bývalý hráč FC Písek.

Kategorii mládež od 16 do 20 let vyhrál šestnáctiletý karatista Jakub Žlábek ze Sportovního klubu policie Písek. V kategorii dospělých zvítězil dvaadvacetiletý basketbalista Vojtěch Sýkora z TJ Sokol Písek. Mezi kolektivy mládeže do 18 let se tentokrát prosadily písecké mažoretky Gabriela Horková a Kristýna Vachtová. Mezi kolektivy dospělých dominoval basketbalový klub Sršňů, který měl ve svých řadách i Trenéra roku Jana Čecha.

Sportovní osobností se stal všesportovec Milan Písecký. Zvláštní cenu Okresního sdružení České unie sportu Písek převzala paracyklistka Pavlína Vejvodová. Cenu čtenářů Deníku, o které rozhodovalo hlasování na webu Píseckého deníku, vyhrál Vojtěch Včelička z AKJ Panthers Sokol Písek.