Talent Dan Kohout odchází do Slavie Praha

Sedmnáctiletý útočník Dan Kohout dokončí sezonu v akademii SK Slavia Praha. Člen třetiligového A-týmu a střelec 22 gólů v České divizi dorostu odchází na hostování do konce června.

Velký talent žlutomodrých se nyní popere o šanci natrvalo zůstat ve Slavii. Odchod v dorosteneckém věku je podle slov šéfa FC Písek Leoše Gornického svým způsobem unikát. „Velice nás těší zájem o naše hráče a v případě Dana obzvlášť, protože v jeho věku se jedná o výjimku. Obvykle naši hráči odchází do ligových klubů ve věku do 15 let. Dan patří do kádru A týmu dospělých a herně jej vytěžujeme v kategorii dorostu U19. Opravdu není běžné, aby o hráče v jeho věku projevil zájem klub jako je SK Slavia, která má jednu z nejlepších akademií u nás,“ řekl pro klubový web Gornický.

Vedení klubu nebránilo Kohoutovi v odchodu, naopak, přání samotného hráče a rodiny bylo na prvním místě. „Rádi jsme mu to umožnili. Rozhodnutí hráče a rodičů bylo pro nás nejdůležitější. Se Slavií jsme dohodnuti na podmínkách, za kterých hráč klub opustí,“ uvedl k přestupu do jednoho z nejslavnějších klubů předseda píseckého fotbalu. „Danovi přejeme hodně štěstí a úspěchů v novém působišti. Čeká ho nové prostředí, kde získá nové zkušenosti, ze kterých může v budoucnu čerpat. Držíme mu palce,“ vzkázal Gornický.

Dlouhodobý zájem o nadějného útočníka a pravidelné zapracovávání mladých hráčů do prvního mužstva je tou nejlepší vizitkou Akademie FC Písek. „Musím ocenit práci našich trenérů mládeže, díky nimž můžeme výkonnostně posouvat naše hráče. Stejně tak i trenérům A týmu dospělých, kteří dávají prostor odchovancům. Přejeme si, aby příkladu Dana Kohouta uvěřili i další hráči, že v našem domácím prostředí jsme schopni vytvořit kvalitní podmínky pro jejich fotbalový růst,“ zdůraznil Leoš Gornický, že výchova fotbalové mládeže je pro klub prioritou.

Rozhovor s dnes již novým útočníkem dorostu pražské Slavie přineseme.