Po třech porážkách potřebuje Písek zabrat. V derby hostí béčko Dynama

První ze dvou po sobě jdoucích regionálních derby je tady. Nouskovi svěřenci přivítají v pátečním podvečeru mladíky českobudějovického Dynama, kteří jsou ve formě a aktuálně jim patří třetí příčka v ČFL.

Béčko Dynama si v letošním ročníku vede oproti loňsku o poznání lépe. Už teď nastřádalo více bodů než za celou minulou sezonu a sérií tří výher se vyšvihlo na třetí místo. S bilancí 5 – 1 – 1 je aktuálně nejlepším týmem jarní části.

V minulém střetnutí na Složišti porazilo čtrnáctý Vltavín těsně 2:1. Budějovičtí z trvalé převahy v prvním dějství vytěžili pouze jeden gól, až v nastavení se prosadil stoper Ondřej Novák. Krátce po pauze zvýšil Tomáš Hák, ale druhý poločas měli více ze hry Pražané, kteří se vlastním Novákovým gólem dostali zpět do hry. Žmolíkovi svěřenci ale náskok udrželi.

„Věděli jsme, že přijede soupeř, který disponuje šikovnými hráči. Byli jsme ostražití, protože z vlastních zkušeností víme, že i když je tým v dolní polovině tabulky, může mít velkou kvalitu. A tu Vltavín zvláště ve druhém poločase potvrdil,“ uvedl na klubovém webu kouč Dušan Žmolík.

Trenér Žmolík naposledy postavil sestavu Andrew – Němeček (64. Smejkal), Novák, Čoudek, Pařízek – Hák, Malecha, Böhm – Polanský (91. Galovič), Zajíc (64. Bečvář), Mašek (64. Artymovyč). V obraně dynamácké rezervy nastupuje 20letý Michal Němeček, který rok a půl (2022-23) odehrál u Otavy. Za Písek nastupuje několik hráčů s budějovickou minulostí. Brankář Lerch, dále Bartizal, Dohnal, Pech či dlouhodobě zraněný Pineau prošli mládeží a B-týmem Dynama, Koreš si zahrál za první mužstvo, kde to zkoušel i Sajtl.

STŘELECKÉ TRÁPENÍ

Zastavit sérii porážek. Nebezpečně narůstá a fotbalistům Písku se dělá těžko. Tím spíš, když bodují ohrožené celky a sestupové pásmo se nebezpečně přibližuje. Dvakrát po sobě tým ztratil možnost bodovat v samém závěru. Na domácím stadionu podlehl béčku pražských Bohemians 0:1.

Písečtí se trápí zejména v koncovce, neskórovali ani ve třetím utkání v řadě a na vstřelený gól čekají dlouhých 345 minut. Klokani jim po rohu uštědřili lekci z produktivity a v závěru se úspěšně bránili tlaku a šancím žlutomodrých. „V utkání jsme měli i dobré pasáže, doplácíme ale na nekvalitu ve finální fázi. Některé situace řešíme zbrkle, nebo je zase zbytečně přehráváme a dáváme tak soupeři možnost se na ty situace připravit. Občas máme i smůlu,“ kroutí hlavou trenér Milan Nousek.

Písecký tým z posledních tří zápasů proti pražským celkům ani jednou nebodoval. S Motorletem a béčkem Bohemky se rozhodovalo v závěrečných minutách. „Na Motorletu jsme si nepohlídali ofsajdové postavení a opět nám nebyl uznán gól. Štěstí se od nás v posledních zápasech odklonilo, tak doufám, že v příštím utkání budeme těmi šťastnějšími my,“ věří v ukončení nelichotivých výsledků Nousek.

Páteční derby má výkop v 18 hodin a řídí jej rozhodčí Štípek Zdeněk s asistenty Hlaváčkem a Andrasem. V následujícím kole cestují Písečtí k dalšímu derby do Tábora.