Další derby na obzoru. Písek míří do Tábora

Písečtí půjdou v neděli do dalšího zápasu proti soupeři z jihočeského regionu. Po remíze s béčkem Dynama Č. Budějovice zajíždí Nouskovi svěřenci k Jordánu. Na táborské Svépomoci se utkají s rezervou Táborska.

Petr Kolář v druholigovém Táborsku získal vloni většinový podíl. Sloučil s ním svůj Lom, který teď vystupuje pod oficiálním názvem FC Táborsko akademie. Původní B-tým v krajském přeboru byl zrušen.

Fotbalový oddíl Lom u Tábora byl založen v roce 1954. Maximem byla účast v A třídě. V posledních desetiletích startoval v okresních soutěžích. Zlom nastal až s příchodem mecenáše a bývalého hráče Petra Koláře. Z okresního přeboru vyvedl tým během pár let až do třetí ligy.

V okresních soutěžích hrál Sokol Lom ještě v roce 2016, pak následovala šňůra postupů a spanilá jízda skončila triumfem v divizi. Po béčku Dynama Č. Budějovice a Čížové se stal teprve třetím jihočeským klubem v novém tisíciletí, který dokázal vyhrát divizi a postoupit do České fotbalové ligy.

Trenérského žezla nováčka třetí ligy se ujal písecký odchovanec Petr Janota, jenže právě po porážce u Otavy byl od mužstva odvolán a ke kormidlu se vrátil zpět Lukáš Zeman, který dovedl Lom k postupu do třetí ligy.

Ve druhé polovině soutěže se táborské rezerě daří, jako jediná ještě nenašla přemožitele. V osmi zápasech třikrát vyhrála a pětkrát remizovala. Výrazně zapracovala na obranné hře.

V minulém střetnutí s béčkem Bohemians nastoupila sestava Kerl – Šplíchal, Skopec, Sojka, Schindler – Kopřiva, Javorek – Mach, Nešický, Kubovský (73. Praveček) – Matoušek (83. Koulousias). Táborsko třikrát prohrávalo, pokaždé ale dokázalo srovnat krok a po uplynutí devadesáti minut svítil na ukazateli skóre výsledek 3:3.

Zmiňované podzimní derby opanoval písecký tým, který za umělého osvětlení slavil vysokou výhru 3:0. Táborského brankáře Kerla postupně překonali ve 22. minutě Belej, ve 47. minutě Bicenc a v posledních vteřinách Pech.

Nedělní střetnutí v Táboře začíná v 17 hodin a řídí jej jihočeští sudí Lovětínský – Havlík, Janíček.