Písek v předposledním domácím střetnutí sezony přivítá Hostouň

Předposlední domácí zápas sezony je tady. Do konce finišující soutěže scházejí už jen čtyři kola. Písečtí po povzbuzující venkovní remíze s prvním týmem tabulky narazí v rámci 27. kola na pátý Sokol Hostouň.

Klub z okresu Kladno byl založen v roce 1927 pod názvem Čechie Hostouň. Mužstva dospělých i dorostu poté hrála pravidelné soutěže až do okupace roku 1938. Po válce došlo k obnovení soutěží, v následujících desetiletích se Hostouň pohybovala střídavě na okresních a krajských úrovních, vrcholem byla účast v I. A třídě. Zlom přišel v roce 2009, kdy mužstvo značně posílilo a sérií postupů v následujících letech dosáhlo svého výkonnostního vrcholu, od sezony 2019/2020 je účastníkem třetí ligy.

Hostouň prožila mimořádně úspěšný podzim 2023, po němž přezimovala o jediný bod na skvělém druhém místě. V jarní části se svěřencům mladého trenéra a bývalého brankáře Dominika Rodingera (36) už tolik nedaří a doposud nasbírali pouhých sedm bodů – nejméně ze všech týmů.

Písečtí se na jaře trápí v koncovce. Nezvítězili už sedm zápasů v řadě, čímž se namočili do sestupových vod. Štěstěna se k nim otočila čelem na trávníku vedoucího béčka Slavie Praha, kde i přes hodinové oslabení vydřeli bod. „Teď musíme na předchozí výkon navázat a doma bezpodmínečně naplno bodovat,“ uvědomuje si kouč Milan Nousek, jehož tým se v posledních dvou kolech střetl s prvním a druhým týmem třetiligové tabulky. A s aspiranty postupu rozhodně nepropadl.

Podzimní střetnutí Hostouně s Pískem vyhrál v roli lídra třetí ligy domácí Sokol dvěma góly v úvodní půlhodině (2:0).

Páteční duel, který začíná v 18 hodin, řídí rozhodčí Adam Beneš – Jan Beneš a Jakub Hamouz.

ZÁVĚREČNÝ PROGRAM FC PÍSEK V ČFL
Ne 26.05. 10:15 Admira Praha - FC Písek
Pá 31.05. 18:00 FC Písek – FK Králův Dvůr
So 08.06. 10:15 Loko Vltavín - FC Písek