Písek vyjede k poslednímu zápasu sezony na Vltavín

Písečtí v sobotu dopoledne na trávníku desátého Loko Vltavín uzavřou třetiligový ročník 2023/2024. Do derniéry v Praze půjdou s jistotou záchrany, kterou si zajistili v předchozím střetnutí.

Před závěrečným kolem ČFL, skupiny A, už je rozhodnuto o vítězi (Slavia B), který si zahraje baráž o postup do F:NL s Velvary, a prvním sestupujícím (Kr. Dvůr). O záchranu se na dálku s celky ze skupiny B perou předposlední K. Vary.

Písku stačil k zachování třetiligové příslušnosti nerozhodný výsledek s Královým Dvorem, který i přes poslední místo bojoval celých devadesát minut a domácí zdatně potrápil. Do závěrečného střetnutí půjdou svěřenci trenéra Milana Nouska s klidnou hlavou a bez nervů.

Vltavín prožívá velmi povedené jaro. Po první polovině skončil sice předposlední se 14 body a pouze s dvěma vítězstvími v patnácti kolech, ale v odvetách Pražané pod vedením kouče Michala Zacha zatroubili na poplach a zařadili se mezi nejlepší celky (24 bodů).

Do roku 2005 vystupoval Vltavín pod názvem FK Lokomotiva Praha, původně vznikl jako SK Praha VII. Založen byl roku 1898 a patří mezi nejstarší fotbalové kluby u nás. V roce 2003 postoupil do divize a následně i do ČFL. Největšího úspěchu dosáhl v sezóně 2012/2013, kdy třeti ligu vyhrál a postoupil do 2. ligy, kde účinkoval jednu sezonu.

Poslední dvě vzájemná střetnutí se odehrála v Písku a žlutomodří vyhráli vždy výsledkem 3:2. Podzimní duel hájil branku Vltavínu expísecký brankář Matěj Čechal, který po vypršení smlouvy ve Spartě Praha přestoupí v létě do Teplic.