Písečtí hráči si v barvách ZŠ T. G. Masaryka užívali finále McDonald’s Cupu

Na celostátní finále největšího fotbalového turnaje pro žáky základních škol, které se konalo 3. - 4. června 2024 v Hradci Králové, se sjely stovky dětí ze všech koutů republiky. McDonald’s Cup si letos zahrálo 40 tisíc kluků a holek z celého Česka. Ve finálovém turnaji v moderní Malšovické aréně úspěšně prezentoval tým sportovních tříd ZŠ T. G. Masaryka Písek.

Moderní Malšovická aréna v Hradci Králové hostila jubilejní 25. ročník turnaje McDonald’s Cup. Slavilo se ve velkém stylu. Dvoudenní Svátek fotbalu přinesl skvělé výkony 40 týmů, složených z holek a kluků prvního stupně základních škol. McDonald’s Cup si letos zahrálo 40 tis. kluků a holek z celého Česka.

Do východočeské metropole přijelo více než 1000 dětí z nejrůznějších koutů Česka. Finále sledovaly na tribunách a prostřednictvím živého přenosu O2 TV Sport tisíce lidí. „Už od začátku turnaje panovala skvělá atmosféra. Pro hráče byl připraven doprovodný program, ve volném čase fanzóna, kde bylo mnoho sportovních atrakcí, utkání hvězd, v němž bylo vidět mnoho skvělých bývalých i současných reprezentantů,“ řekl na úvod vydařeného dvoudenního finále na východě Čech trenér Karel Syrovátka.

V každé z kategorií A a B (kde startovali Písečtí) svedla boj o trofej pro nejlepší školní tým šestnáctka z celé republiky, v kategorii M pro malotřídní školy jich soupeřilo osm. „Samotný turnaj měl vysokou úroveň a svědčí o tom jména vítězů v jednotlivých krajích. Na finálový turnaj se probojovaly například sportovní školy ligových týmů Sigmy Olomouc, Slovácka, Hradce Králové, Teplic, Plzně, Ostravy…,“ vyzdvihl úroveň turnaje Syrovátka.

Mistry republiky 25. ročníku se staly výběry základních škol Davle, Sportovní a Kolová. Letošní jubilejní ročník opět překonal předchozí rekordy. McDonald’s Cup si letos zahrálo 40 tis. kluků a holek z celého Česka.

Žáci 4.-5. sportovních tříd ZŠ T. G. Masaryka Písek se umístili na krásném 7. místě z šestnácti týmů, které vyhrály krajská kola, a v těžké konkurenci obstála na výbornou. „Kluky musím za celý turnaj pochválit, chybělo nám trošku více štěstí k ještě lepšímu umístění. Byli jsme spokojeni s předvedenou hrou a individuálními dovednostmi, které jsme předváděli během turnaje. Potěšující jsou i pozitivní ohlasy na předvedený výkon od ostatních trenérů. Chtěl bych poděkovat hráčům za odvedené výkony a hlavně trenérům, kteří je trénují v našem klubu,“ řekl trenér Karel Syrovátka.

Píseckou školu reprezentovali Damián Bubeník, Matej Červený, Viktor Demangeon, Dominik Barvíř, Pavel Brabec, Jakub Šíp, Max Skalický, Tomáš Antal, Štěpán Posekaný, Jan Hlaváč.