Veteránský tým i s Janem Kollerem startoval na turnaji v Temelíně

Ve středu 5. června se na tradičně výborném pažitu v Temelíně uskutečnilo krajské finále veteránského fotbalu hráčů nad 40 let. Z původní čtveřice týmů se odhlásilo favorizované Dynamo České Budějovice, takže o prvenství si to rozdaly celky Písku, Strakonic a Kaplice.

Hrálo se systémem 6+1 na polovinu hřiště na dva poločasy o délce 20 minut. Svou účastí turnaj okořenil nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, který už několik let hrává písecký okresní přebor v dresu domovské Smetanovy Lhoty a navrch pracuje pro OFS Písek. I když přijel na otočku z Prahy, tak patřil k nejlepším hráčům a vstřelil i nejkrásnější gól odpoledne, když se prosadil střelou přes hlavou. Sám pak kroutil hlavou, že si při nůžkách ve svém věku něco nezlomil…

Populární Dino se ale nestal nejlepším střelcem turnaje. Předčil ho jeho spoluhráč z píseckého týmu Jiří Bican, který dal ve dvou zápasech čtyři góly a potvrdil svůj čich na góly, který dlouhodobě potvrzuje v různých mužstvech na Písecku, aktuálně v Putimi.

Písku ale ani zmínění ostrostřelci a nejširší kádr nestačili na vítězství, byť výsledky byly velmi těsné a do poslední minuty byla tabulka otevřená.

V prvním zápase Písečtí, kteří nastoupili pod historickým názvem Spartak Písek, porazili Kaplici 4:2. Ve druhém utkání proti Junioru Strakonice se skóre různě přelévalo a když už to vypadalo na písecké vítězství, tak v závěru Strakoničtí dvěma góly otočili na konečných 4:3 ve svůj prospěch. Poslední zápas mezi Juniorem a Kaplicí, která byla posílená o některé borce z Týna nad Vltavou, začal trochu překvapivě třígólovou smrští Kaplice. Ta pak bránila svoje vedení, vedla ještě 4:1, a v té chvíli by turnaj vyhrál Písek. Strakonice v čele s Tomášem Kostkou nebo brankářem Zdeňkem Křížkem, který ale občas alternoval i v poli, ale mocně stahovaly a nakonec dokázaly srovnat na 4:4.

Turnaj tak vyhrály Strakonice se 4 body, druhý skončil Písek se 3 body a třetí příčku obsadila Kaplice s bodem za jednu remízu. Při závěrečném vyhlášení a zhodnocení turnaje se všichni shodli, že setkání bývalých výborných plejerů z Jihočeského kraje je výborná myšlenka a že příští rok bude účast třeba i trochu větší.