Muži B - Černý víkend Písku potvrdilo i béčko

K utkání pátého kola Ondrášovka krajského přeboru zajížděla písecká rezerva na hřiště do Hluboké nad Vltavou, kde se utkala s týmem, s nímž v minulém ročníku nezískala ani bod. A nepodařilo se jí to ani v neděli 11. září po obědě.

Písecký B-tým navázal na výkony devatenáctky a třetiligového áčka. Ani mužstvo Dušana Benáka neoslnilo a potvrdilo mizérii, která o druhém zářijovém víkendu celky od Otavy provázela.

Hosté si na hlubocké trávě dokázali v průběhu utkání vytvořit několik příležitostí, které mohly skončit gólovou radostí, ale mnohem častěji se do nebezpečných útoků dostávali hráči Hluboké. Domácí přímé kopy sice létaly daleko od píseckých tyčí, občas zasáhl brankář Jakub Jevčák, ale Hluboké na vítězství bohatě stačily dva přesné zásahy – po jednom v závěrech obou poločasů.

Nejprve v 38. minutě tečoval míč mířící ve směru od půlící čáry Dominik Uhlík tak nešťastně, že doputoval až do zámezí za brankovou čáru. Domácí zahrávali rohový kop, na který si vyskočil Tomáš Tauber a otevřel skóre zápasu – 1:0.

Druhý trest přišel osm minut před koncem, kdy se individuálně prosadil Tomáš Křiváček. Na levé straně hřiště poslal přihrávku zpět na spoluhráče a vystartoval k bráně. Dostal balón do běhu a neměl problém s obranou ani s Jakubem Jevčákem – 2:0.

Písečtí po nedělní prohře klesli se třemi body až na předposlední místo tabulky krajského přeboru. Na cestu vzhůru se pokusí vydat v sobotu 17. září ve 13.15 hodin, kdy doma přivítají obdobně rozpoložený Olešník

TJ Hluboká nad Vltavou - FC Písek B 2:0 (1:0)

Branky: 39. Tauber, 84. Křiváček.

Rozhodčí: Vítězslav Tůma, Lukáš Eibl, Petr Tupý.

Sestava TJ Hluboká nad Vltavou: Vacl, Stráský, Legdan, Antoš, Čermín, Němec (46. Hájek), Rubick (85. Vácha), Nitrianský, Jonáš, Tauber (86. Adam), Křiváček.

Sestava FC Písek B: Jevčák, Velek (70. Sigmund), Uhlík, Hudák, Pichlík, Zborník (77. Kulík), Listopad, Grobár, Antonyuk, Zušťák, Keclík (83. Němeček).

Autor: Petr Brůha