- Z derby do derby. Dorost hostí Dynamo, áčko jede do Tábora

O víkendu se v mistrovských soutěžích představí mládežnická družstva FC Písek na domácí půdě. Třetiligové A-mužstvo vyráží za šlágrem ČFL k táborskému Jordánu.

Tahákem víkendu v celém regionu je nedělní derby v ČFL mezi neporaženým lídrem Táborskem a čtvrtým Pískem. Nouskovi svěřenci sklízejí po vítězné 14bodové šňůře a předvedené hře uznání. Na vlastní oči je byl sledovat i táborský trenér Miloslav Brožek a výkon žlutomodrých s Motorletem na něj udělal velice dobrý dojem. „Čeká nás derby s Pískem, ale mám zdvižený varovný prst, tak dobrý Písek, jako je teď, jsem neviděl pět let,“ prohlásil. Vedoucí postavení udrželi Táborští po vítězství 1:0 na Strahově s béčkem Sparty Praha.

Táborsko po devíti sezonách sestoupilo z druhé ligy, ke kýžené záchraně mu scházely dva body. Poslední vzájemné souboje aktérů nedělního derby se odehrály v sezoně 2009/2010. Tehdejší Spartak MAS Sezimovo Ústí (61 bodů) zrovna vyhrál třetí ligu se čtyřbodovým náskokem před Ovčáry, na bronzové příčce se usadil FC Písek (55 bodů). Podzimní duel na Soukeníku skončil smírně 2:2 (1:1), odvetě u Otavy dominovali Písečtí po vítězství 3:0 (2:0). Na střídačkách seděli trenéři Karel Musil a Luboš Zákostelský.

ŽÁCI ČTYŘIKRÁT S PETŘÍNEM

Kvůli nepřízni počasí se mají utkání mládežníků odehrát na umělém trávníku. Starší i mladší žáci se utkají proti soupeři z jednoho klubu, plzeňského SK Petřín. Starší dorost už potřebuje po pěti porážkách v řadě zabrat. Po Táborsku přivítá v dalším derby osmnáctku Dynama ČB, která má jen o čtyři body víc. V minulé sezoně byli ve vzájemných zápasech úspěšnější Písečtí se ziskem čtyř bodů po výsledcích 1:0 a 0:0 a porážce po penaltách.

Sobota 5. 10. 2019
10:00 FC Písek U15 – SK Petřín Plzeň (ČDŽ)
11:45 FC Písek U14 – SK Petřín Plzeň (ČDŽ)

Neděle 6. 10. 2019
10:00 FC Písek U13 – SK Petřín Plzeň (ČLŽ)
10:00 FC Písek U12 – SK Petřín Plzeň (ČLŽ)
13:00 FC Písek U19 – SK Dynamo ČB B (ČLD)
15:15 FC Písek U17 – SK Dynamo ČB B (ČLD)
16:00 FC MAS Táborsko – FC Písek A (ČFL)

Napsal Michal Průcha, foto Ján Honza