Na léčbu malého Jakoubka přispěl i FC Písek

Lidé si i v těžké době dokáží pomáhat. Příkladem byla sobotní akce na strakonické Křemelce, kterou pořádal Odbor přátel Slavie Praha ve spolupráci s SK Slavia Praha a Městem Strakonice a místním klubem FK Junior ve prospěch bývalého slávisty Petra Jandy Jakoubka, který je v domácím léčení po poranění míchy.

Na náročnou Jakoubkovu léčbu ve specializovaných klinikách se již před utkáním vybraly necelé 4 miliony korun a výtěžek ze sobotní akce činil více než 500 tisíc korun.

Hlavní událostí celého dne byl exhibiční zápas poprvé složeného týmu Slavie Praha z roku 2007 proti výběru Petra Jandy. Slávisté nastoupili v sestavě Vorel (Diviš) - Krajčík, Brabec, Latka, Dřížďal, Zdeněk Zlámal, Švento, Tavares, Tijani Belaid, Švec, Trapp, Černý, Volešák, Šenkeřík, Fořt, Vlček, Necid. Místo v brance u Jankova týmu zaujal Jan Koller, v poli hráli Koller - Dostál, Suchý, Janda, Jindřišek, Kozel (hrající trenér), Škoda, Sylvestre, Nečas ml., Ondřej Zlámal, Aimen Belaid, Jirouš, Held, Zikmund, Samuel, Vrzal a pro zranění nehrající Koreš.

Utkání skončilo smírně remízou 6:6 (Tijani Belaid 3, Necid 2, Švento - Nečas ml. 3, Škoda 2, Sylvestre).

Na akci dorazilo 1 146 diváků a kromě vstupného mohli přispět na Jakoubkovu podporu nákupem speciálních náramků, plakátů či dražbou podepsaných dresů, která proběhla o poločasové přestávce.

Před zahájením druhého poločasu došlo na předání finančních šeků. Za FC Písek předávali šek na 50 tisíc předseda klubu Leoš Gornický se Štěpánem Korešem. Kabina Mladé Boleslavi věnovala 50 tisíc, Slavie 2007 (50 tisíc) a současný A tým (250 tisíc). Dále přispěly OFS Strakonice (15 tisíc) a OFS Písek (40 tisíc).

Diváci na konci slavnostního předávání bouřlivým potleskem povzbudili malého Jakoubka a děkujícího otce Petra Jandu dojali k slzám.