Devatenáctka s Motorletem třikrát dotahovala

Atraktivitu umělého osvětlení si mohl v nedělním podvečerním střetnutí s nebezpečným Motorletem Praha vyzkoušet tým písecké U19, který zachraňoval bod čtyři minuty před koncem. Mladší dorost vyhrál první poločas, ale po přestávce obdržel tři góly. V dalším kole jedou dorostenci do Uhříněvsi k duelu s Bohemians.

U19 FC Písek - SK Motorlet Praha 3:3 (1:2)
Střelci:
41. Smola, 51. Bílý, 86. Baďura.

Sestava FCP: Kubec – Čibera (75. Horník), Carda, Kašpar, Smola – Hadáček, Kynkor, Baďura, V. Pícha, Tlapa (46. J. Pícha) – Bílý.

Petr Bílý (trenér U19): „Hrálo se nadprůměrné dorostenecké utkání. Musím uznat, že soupeř byl po většinu času fotbalovějším týmem a předčil nás v kombinaci a v soubojovém chování. V prvním poločase jsme měli velký problém s rotací soupeře a včasném dostupování. Druhý poločas už byl z naší strany v tomto směru lepší. Tempo hry Motorletu bylo na vysoké úrovni a v některých fázích jsme měli problém přizpůsobit se. Cením si, jak kluci přistoupili hlavně k druhému poločasu, protože jsme vlastně celé utkání jen dotahovali, a to je vždy dost psychicky náročné.“


U17 FC Písek – SK Motorlet Praha U17 1:3 (1:0)
Střelec:
Kohout.

Sestava FCP: Jordán – Malát, Kuchař, Bláha, Müller – Václavík, Klimeš, Kohout, Dufek – Novák, Mařík. Střídali: Maroušek, Janda.

Juraj Kobetič (trenér U17): „Po sérii porážek a nevýrazných výkonů jsme chtěli zlepšit náladu v týmu vítězstvím. V prvním poločase se náš záměr dařil, hráli jsme soustředěně v obraně a vyráželi do rychlých protiútoků. Po obdržené brance na 1:1 se naše hra rozsypala a hosté zaslouženě trestali naše chyby, nejdřív individuální a pak i systémové. Odehráli jsme lepší utkání, hlavně v první půli a to musí být náš směr do dalších bojů. Odolnost ve zlomových chvílích utkání se musíme naučit zvládat.“