Statistiky třetiligového podzimu 2022

Podzimní část ČFL je minulostí. Nastává čas na rekapitulaci, tentokrát pohledem statistik. V patnácti zápasech první poloviny sezony vyslal trenér Nousek na hřiště dvaadvacet hráčů. Nejlepším střelcem byl se sedmi trefami Marek Kalousek, nejvíce žlutých karet vyfasoval Štěpán Koreš (7).

Písečtí přezimují na devátém místě, což je daleko za očekáváním. Po vydařeném vstupu do sezony následovaly debakly v Přešticích (2:7) a doma s K. Vary (0:5), pak už to bylo do konce podzimu jako na houpačce. Dvakrát za sebou zvítězili žlutomodří jen jednou. V 11. kole doma s Duklou B a následně v Sokolově.

Ze sedmi domácích utkání získali za čtyři výhry a jednu remízu 13 bodů, v počtu vstřelených gólů na vlastním hřišti byli za Povltavskou FA druzí nejhorší. Venku bodovali v osmi zápasech jen dvakrát a obdrželi úctyhodných 26 gólů, nejvíce ze všech. Jako jediní překročili 20gólovou hranici.

Nejlepším podzimním střelcem se stal záložník Marek Kalousek, který vsítil sedm z celkových 22 gólů. Vydařený podzim odehrál Martin Voráček, autor čtyř branek. Pětice hráčů nechyběla ani v jednom utkání. Stoprocentní účast mají Běloušek, Kalousek, Bicenc, Koreš a Voráček. Po dlouhodobém zranění nastoupil navrátilec Valenta jen šestkrát, hostující Mašek dokonce ani jednou. Na podzim viděli červenou kartu hříšníci Kotrba, Němeček a Musa.


Podzimní statistiky (zdroj fotbal.cz)

Góly (22): 7 – Kalousek, 4 – Voráček, 3 – Běloušek, 2 – Bicenc, Koreš, 1 – Vlček, Němeček, Malý, Kotrba

Odehrané zápasy: 15 – Běloušek, Kalousek, Bicenc, Koreš, Voráček, 14 – Satrapa, Vokurka, 13 – Belej, Hendrych, Vlček, 12 – Novák, 11 – Němeček, Sajtl, 10 – Kotrba, 9 – Musa, 8 – Malý, 7 – Jansa, 6 – Valenta, 5 – Stejskal, 2 – Mařík, 1 – Kašpar, Lukeš

Žluté karty: 7 – Koreš, 5 – Sajtl, 4 – Belej, Běloušek, Musa, 3 – Voráček, 2 – Kotrba, Malý, Němeček, Valenta, 1 – Kalousek, Vlček

Červené karty: 1 – Kotrba, Němeček, Musa