Do přípravy naskočilo 23 hráčů. Ostruhy sbírají Kašpar s Kohoutem

Zimní příprava na odvetnou část třetiligové sezóny 2022/2023 už běží naplno a cenné zkušenosti v ní získává dvojice dorostenců z týmu U19. Do kabiny A-týmu poprvé nakoukli talentovaní benjamínci Jakub Kašpar a Dan Kohout.

Osmnáctiletý Jakub Kašpar je stálicí zadní řady „devatenáctky“ a z postu středního obránce dokázal vsítit pět gólů. Do Písku přišel v létě 2019 z mateřského Tatranu Prachatice.

Velký talentem, který zamířil do Písku z nedalekého Protivína už v žákovském věku, je teprve 16letý útočník Dan Kohout. Na svůj věk potvrzuje střelecké vlohy i proti o dva roky starším soupeřům. V ČLD U19 na podzim nastřílel devět gólů a je nejlepším střelcem týmu.

Trenér Nousek hodlá nadějné mladíky patřičně otestovat. „V zimní přípravě je k tomu ideální prostor, aby kluci ukázali, jak na tom jsou a zda se mohou prosadit,“ říká písecký kormidelník, který přivítal i loňské dorostence, navrátilce z hostování. „Chceme je hlavně zase vidět v přípravě. Pak se uvidí, co s nimi bude dál,“ dodává k odchovancům. Do přípravy se zatím nezapojili Tom Bílý a Adam Petr, kteří v podzimní části hostovali v týmech krajského přeboru.

KÁDR FC PÍSEK V ZIMNÍ PŘÍPRAVĚ

Brankáři:
Jan Satrapa
Petr Lukeš

Obránci:
Ondřej Běloušek
Ondřej Sajtl
Jakub Kašpar
Adam Kotrba
Karel Malý
Miroslav Mařík
Michal Němeček
Jakub Stejskal
Stanislav Vokurka

Záložníci:
Dominik Hendrych
Marek Kalousek
Štěpán Koreš
Filip Hadáček
Martin Kynkor
Michal Kynkor
Sebastian Novák
Václav Pícha

Útočníci:
Martin Voráček
Ondřej Bicenc
Jan Vonášek
Dan Kohout