Dukla Praha zakončí soustředění duelem s Pískem

Dukla Praha si na závěr šestidenního soustředění u Otavy v sobotu zahraje proti domácímu FC Písek. Ve středečním střetnutí přehrála na písecké umělce Příbram 3:1.

Dukla na startu přípravy získala dvě posily. Na hostování s opcí Michala Zapletala z Prostějova a zkušeného 30letého obránce Daniela Krcha z Bohemians Praha. Dva hráče si naopak vyhlédly prvoligové kluby. Nigérijský útočník Quadri Adebayo Adediran přestoupil do Dynama ČB. Korejec Kim Seung Bin po čtyřech letech v Dukle zamířil do Slovácka.

Do prvního z osmi přípravných utkání zasáhl z dvojice posil jen Zapletal. Trenér Petr Rada postavil s Příbramí základní sestavu Šťovíček – Douděra, Piroch, Holiš, Zapletal - Moulis, Kozel, Uhlíř, Lehký – Červenka, Hodek. V poločase střídali Ullman, Peterka, Hudec, Hrubeš, Buchvaldek, Barac a Matějka.

Na písecké umělce padaly góly až v závěru první půle. Ve 42. minutě otevřel skóre po rohu Holiš, jenž přišel na Julisku loni v létě z Táborska. Minutu před poločasem vyrovnal z otočky Surmaj. Po přestávce už měla Dukla velkou převahu, kterou zúročila dvěma zásahy a zaslouženě zvítězila 3:1.

S příchodem kouče Petra Rady měl pražský klub se slavnou historií velké ambice, ale po mizerném začátku skončil po podzimu ve druhé lize až třináctý s desetibodovou ztrátou na příčky zajišťující baráž o ligu.

Ve třetí lize devátý FC Písek se naposledy střetl s Duklou Praha v rámci jejího loňského zimního soustředění (zde). Ta bez větších problémů zvítězila nad domácími 4:0. V prvním poločase se prosadil Ciencala, o další góly se postarali Bin, Adediran a Buchvaldek.

Sobotní zápas má výkop v tradičních 10,15 hodin.