Vonášek hostuje v divizním Č. Krumlově

Celou zimní přípravu postoupil 19letý benjamínek Jan Vonášek s třetiligovým A-týmem, ale do kádru pro jarní část se nakonec nevešel a pouhé dva dny před startem jara odešel na hostování.

Naskočit rovnýma nohama do třetí ligy není jednoduché, je to náročná a těžká soutěž i pro ostřílené borce, proto hráči vycházející z dorostu míří na hostování, aby se nejprve seznámili s mužským fotbalem.

To je i Vonáškův případ. Vloni si zkusil krajský přebor v Olešníku, teď sám cítil, že by měl zkusit vyšší soutěž. „Chtěl jsem se posunout zase o kousek výš, ale jsem vděčný Olešníku, že jsem tam dostal příležitost hrát a nasbírat mnoho zkušeností,“ uvedl písecký záložník.

V zimě skóroval v přípravě právě proti Slavoji Č. Krumlov, jehož dres teď bude nějakou dobu nosit. „V Krumlově jsem zatím na druhou polovinu sezóny a pak se nejspíš vrátím zpět do přípravy v Písku,“ sdělil, jak dlouho tam bude hostovat.

V prvním jarním střetnutí v Horní Bříze na Plzeňsku naskočil v novém týmu do druhé půle. „Byl jsem rád, že mi trenér dal hned šanci, ale trochu jsem se zatím seznamoval s naším herním stylem. Doufám, že si rychle zvyknu a budu pro tým užitečný,“ řekl k debutu v dresu Slavoje.

Na hostování do jiných klubů odešli i další mladíci - Pícha (v jednání Týn), Stejskal (Milevsko), Hadáček s Michalem Kynkorem (oba Tochovice).