Reprezentace do patnácti let zvládla i druhý zápas v Písku

Fotbalisté reprezentace do patnácti let zakončili sezonu vítězstvím. V jihočeském Písku vyhráli nejtěsnějším rozdílem 1:0, když jediný gól zápasu vstřelil po standardní situaci Martin Lexa.

Český národní tým do patnácti let začal i druhý zápas proti Slovinsku velmi dobře. Za krásného slunečného počasí se ujal vedení hned ve 12. minutě, kdy se po chytře zahraném přímém kopu skoro až od brankové čáry prosadil ranou na zadní tyč Martin Lexa.

Hostující Slovinci mohli o pár minut později srovnat, parádní přímý kop Slovence ale zastavilo břevno. Také v dalších minutách se hrál velmi zajímavý fotbal, více ze hry měli ale především čeští fotbalisté, kteří se několikrát dostali až na dostřel brány soupeře. Blízko ke gólu byl v závěru poločasu Dominik Zajac, jeho ránu ale z brankové čáry odvrátil jeden z obránců. Po následném rohu se Slovinci dostali k rychlému protiútoku, po kterém skvěle zasáhl gólman Kruger.

Druhý poločas přinesl větší důraz z obou stran a na šance se dlouho čekalo. Blízko ke gólu byl v 58. minutě hlavičkující slovinský útočník Pucelj, míč ale z gólové pozice poslal těsně nad bránu.

Šance pak přicházely v úplném závěru. Nejprve se v 73. minutě zaskvěl český gólman, když bravurně vyrazil ránu Videnoviče. Skvělý zákrok pak předvedl i hostující gólman, který v úplném závěru zneškodnil Vojtěcha Poláka. Další šance ani góly již nepřišly a utkání skončilo těsnou výhrou českého týmu.

„Ve druhém utkání proti Slovinsku se nám více povedl první poločas a zaslouženě jsme šli do vedení. Dařilo se nám v kombinaci díky silnému středu pole. Soupeře jsme pustili do jedné větší šance, kterou skvěle zneškodnil náš brankář. Druhý poločas už tolik kvality od nás nenabídl. Slovinci hráli důrazně a hnali se za vyrovnáním. Díky poctivému bránění a velké touze utkání zvládnout se nám podařilo i podruhé zvítězit, tentokrát nejtěsnějším rozdílem,“ řekl k zápasu trenér Karel Havlíček.

Česko U15 - Slovinsko U15 1:0 (1:0)
Branka:
12. Lexa. Rozhodčí: Nehasil – Pečenka, Cichra. ŽK: Jereb, Belović, Šimnovec. Diváci: 387.

Česko: Kruger - Hrnčárek, Hruška, Kostka, Kubů (41. Ferenc) - Zajac, Palaščák (70. Kotíšek) - Topič (58. Ferlay), Lexa (41. Polák), Tušek (58. Holinka) - Škrkoň.

Slovinsko: Drašler - Božič, Slovenc, Videnovič, Šimnovec, Pavlič, Jurič (37. Penca), Durmiši, Matjašec, Mačak, Jereb.