Domácí derniéra, Písek přivítá čtvrtý Vltavín

Písečtí fotbalisté se naposledy v této sezoně představí před domácím publikem. Na jaře se žlutomodrým na vlastním stadionu nedařilo, proto se budou chtít rozloučit s fanoušky kvalitním výkonem a tříbodovým ziskem.

Poslední venkovní střetnutí zajistilo Písku jistotu záchrany. Na Admiře dokázalo třikrát skórovat a vzadu udržet nulu. „Dva slepené góly na konci poločasu určily ráz utkání. Dodaly nám klid a i přes větší tlak Admiry ve druhé půli jsme vítězství celkem v pohodě uhájili,“ potěšilo trenéra Písku Milan Nousek, že jeho tým je z nejhoršího venku.

V písecké brance stál poprvé v jarní části Petr Lukeš a proti silnému soupeři si připsal čisté konto. „Věděli jsme o kvalitách soupeře, doma moc bodů nerozdává, ale cíl jako vždy byl vyhrát. A to se nám povedlo. Po krásných gólech na konci poločasu jsme vedli 2:0. Věřil jsem, že už to nepustíme. Očekávali jsme, že Admira ve druhé půli do toho šlápne. Hlavně jsme chtěli hrát jednoduše a nedostávat se zbytečně pod tlak. Obojí se povedlo splnit,“ těšilo Lukeše, který je po první sezoně v Písku nadmíru pokojený.

Za celé jaro písecká jedenáctka nevyužila výhodu domácího trávníku a v sedmi zápasech ani jednou nevyhrála. Z 21 možných bodů získala jen 4, což je také hlavní důvod, proč se namočila do sestupového pásma. S béčkem Dynama ČB prohrála 1:2, s Přešticemi 1:1, Bohemians B 2:5, rezervou Plzně 1:1, s postupujícími Domažlicemi 3:3, s Královým Dvorem 2:2 a poslední Sokolovem dokonce 0:1. „Provázela nás velká smůla, čtyřikrát jsme remizovali. S Vltavínem můžeme hrát s čistou hlavou a rozloučit se s fanoušky vítězstvím. Věřím, že se nám to podaří,“ uvedl brankář Lukeš.

Oba týmy na sebe naposledy narazily v předposledním podzimním kole. Vltavín dokonale těžil z chyb píseckých obránců, kteří včas nepokryli nabíhající protihráče. I přes vyrovnanou partii Pražané zvítězili jasně 3:0. Písek má tedy svému nadcházejícímu soupeři co vracet.

Utkání 29. kola ČFL je na programu pátek 2. června se začátkem v 18 hodin a dohrávat se bude pod umělým osvětlením. Řídit jej budou sudí Duda – Langmajer, Mudra.