Parné léto v přípravě. Dá se to vydržet, říká brankář Lukeš

V minulé sezoně kryl záda v brance Janu Satrapovi, v letní přípravě na další ročník ČFL je teprve 20letý odchovanec Otavanu Štěkeň Petr Lukeš zatím jedničkou.

Po skočení minulé sezony se vydal nabrat síly do zahraničí. „Pauza byla tak akorát dostačující, abych odpočinul. Vyrazil jsem na dovolenou v Turecku, kde jsem strávil sedm dní,“ prozradil Petr Lukeš, který prošel Osekem, Strakonicemi a Táborskem.

Tréninky v horkém parku dávají zabrat. „Je to náročné, ale dá se to zvládat,“ pokyvuje hlavou. Sobotní turnaj v Soběslavi byl druhou herní prověrkou. „Řekl bych, že jsme se na turnaji prezentovali dobře,“ ohlíží se za vystoupeními se Soběslaví (3:3) a Přešticemi (0:2) v obrovském vedru.

Lukeš odchytal zápas s Přešticemi. Těžký soupeř potvrdil kvalitu. „Mají silný tým, ale v zápase jsme mohli jít do vedení my, pak to mohlo vypadat jinak,“ má na mysli Štěchovu tutovku z první minuty.

Pod trenérem brankářů Radkem Charvátem se zatím připravují ve dvojici s benjamínkem Jakubem Pokorným. „Pokyho už nějakou dobu znám a klape nám to super,“ říká na adresu parťáka, který vyšel z píseckého dorostu.

V přípravě je trenér nešetří, dostávají zabrat. „Je to náročnější, ale s tím se v přípravě počítá,“ bere letní dril s nadhledem a očekává, že další gólman by měl do startu sezony ještě přijít. „Ano, počítám s tím,“ odpovídá na otázku k příchodu brankářské konkurence.

V sobotu dopoledne Písek hostí Ústí nad Labem. Účastník třetí ligy, skupiny B, pod novým majitelem, kterým se stala firma Viagem, mocně posiluje s plánem postoupit. „Moc se těším. Co jsem slyšel od spoluhráčů, tak je to velice kvalitní tým,“ uvádí Petr Lukeš k sobotnímu přátelskému střetnutí u Otavy, kde teď načíná druhou sezonu. „Jsem tady spokojený. Tréninky a parta jsou super,“ dodává na závěr skromný mladík.