Dorost zahajuje na domácí půdě s Jabloncem

Devatenáctka FC Písek vyběhne do nového ročníku reorganizované České ligy už v neděli dopoledne domácím střetnutím s Jabloncem. Krátké letní příprava trvala jen necelý měsíc.

„Čas na přípravu byl opravdu krátký, takže i z tohoto pohledu jsme museli upravit tréninkový plán,“ hodnotí červencovou přípravu hlavní trenér U19 Petr Bílý. „Jinak spokojený jsem jak s účastí na tréninku, tak se soustředěním,“ chválí tradiční dril v Týně nad Vltavou.

Písečtí získali dvojici nových hráčů. Vrátil se Dominik Pergler, který byl ve Slavii Praha a Zdíkově. Dále přišel brankář Tomáš Martínek ze Strakonic.

Reorganizovaná Česká liga pro kategorie U19 a U17 bude mimořádně kvalitní a náročná. „Obě soutěže budou pro nás velkou výzvou a až průběh sezóny nám ukáže, jak na tom jsme,“ míní písecký kouč.

Z předsezonních plánů se nic nemění ani letošní sezonu. „Věřím, že jsme dobře připraveni, vrásky mi dělají jen zranění a covid, ale budeme bojovat. Cíl je pro nás pořád stejný, připravit kluky na přechod do dospělého fotbalu,“ říká Petr Bílý před nedělním startem mistrovských bojů.

Neděle 7. 8. 2022

11:00 FC Písek fotbal - FA Jablonec U19

13:15 FC Písek fotbal - FA Jablonec U17