Písek sehraje podzimní derniéru s Povltavskou FA

Písecké A-mužstvo v sobotu dopoledne odehraje poslední mistrovský zápas podzimní části ČFL. V domácím prostředí přivítá Povltavskou FA, která má na desátém místě jen o bod více.

Povltavská FA navazuje na účast Štěchovic, které odehrály ve třetí lize sedm ročníků. V roce 2020 na základě dohody klubů Hvozdnice, Měchenice a Štěchovice přešla práva k soutěžím mužů na Povltavskou fotbalovou akademii. Jedním z důvodů byl i fakt, že by Štěchovice nesplnily podmínku pěti mládežnických družstev pro start v ČFL.

Třetí liga se hraje dál na stadionu ve Štěchovicích. Samotný klub TJ Štěchovice nezanikl a startuje v okresním přeboru Praha – západ. Povltavská FA, coby největší oddíl na okrese, zastřešuje 3 mužstva dospělých a 10 mládeže.

V sobotu dopoledne půjde o střet tabulkových sousedů. Svěřenci trenérů Busty a Švejdy drží se 17 body desáté místo. Na domácí půdě nasbírali jen 9 bodů, zvenku převezli 8 bodů a po prvním béčku Bohemians nastříleli nejvíce gólů (14).

V minulé sezoně vyhrál Písek doma 3:0, ve Štěchovicích letos na jaře remizoval 1:1, což byla po covidové pauze první vzájemná utkání s PFA. „V závěrečném domácím střetnutí se chceme rozloučit s ne moc pěkným podzimem vítězstvím,“ říká kouč Písku Milan Nousek ml., který už bude moc po jednozápasové stopce využít obránce Musu.

Sobotní zápas řídí rozhodčí Doubrava – Zoufalý a Šafránková. Výkop je v tradičních 10,15 hodin.